Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτι τέτοιες στιγμές σε κάνουν να ξυπνάς

αναδημοσίευση από εδώ

Ένας φωτογράφος απαθανατίζει όλα τα στάδια του καρκίνου που πέρασε η γυνάικα τους ως το τέλος…
1proti 1a 1 2 2a 3 4 10-26-2011 Jen with radiation mask 5 5a 6  7 8 9 10 11 telos

Κάτι τέτοιες στιγμές σε κάνουν να ξυπνάς. Σήμερα το πρωί ο φίλος Ίωνας μου έστειλε στο mail μου αυτές τις φωτογραφίες και μου μετέφρασε το κείμενο από τα ισπανικά στα ελληνικά.
Πρόκεται για τις στιγμές που απαθανάτισε ο φωτογράφος Angelo Merino τη σύζυγό του Jennifer κατά τη διάρκεια όλων των σταδίων του καρκίνου μέχρι το τέλος.
Κοιτάζοντάς τις αντιλαμβάνομαι ότι σημαντικότερο αγαθό είναι η ίδια μου η ζωή. Το ότι ακόμη μπορώ και ανοίγω τα μάτια κάθε πρωί, ότι μπορώ να δω το φως της ημέρας, ότι μπορω να αγγίζω, να αισθάνομαι, να αγαπώ, να ονειρέυομαι… Ότι ζω. Έχω το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή μου. Ας μην την σπαταλώ. Οι στιγμές τις Τζένιφερ είναι συγκλονιστικές.
Ο σύζυγός της συνοδεύει τις φωτογραφίες του με το πιο κάτω κείμενο:
«Δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου προτιμά να μη συζητά αυτές τις πραγματικότητες. Ο κόσμος νομίζει ότι πρόκειται γενικά κι αόριστα για μια εμπειρία που αν επιβιώσεις, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Όμως η κανονικότητα δεν υφίσταται στα χωρικά ύδατα του καρκίνου. Αυτοί που πάσχουν, πρέπει να καθορίζουν μια νέα πραγματικότητα κάθε μέρα. Πως μπορούν όμως να καταλάβουν αυτό που ζούσαμε κάθε μέρα; Οι φωτογραφίες μου δείχνουν αυτή την “συμβίωση”. Δείχνουν τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, τον φόβο, την θλίψη και την ελπίδα που η Τζένιφερ είχε να αντιμετωπίσει ενώ πάλευε με την ασθένεια. Το σημαντικότερο όμως από όλα: αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν την αγάπη μας».

4 σχόλια:

  1. Όντως, η ΖΩΗ μας, η ΖΩΗ του καθενός είναι ότι πιο πολύτιμο!!! Ας χαιρόμαστε την κάθε μας στιγμή και να είμαστε πάντα ευγνώμονες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ποιά είναι τα πραγματικά προβλήματα στη ζωή, και όχι να παιδευόμαστε με χαζομάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι κριμα που πρεπει να δουμε κατι χειροτερο σε αλλους για να το παρουμε επιτελους χαμπαρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

miaw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...